geschiedenis

Hoe is ooit het Sophiatoernooi begonnen?? Om dit uit te leggen moeten we terug in de geschiedenis……Op een avond werd in het Stationskoffiehuis in Krabbendijke het idee geopperd eens iets te organiseren voor het goede doel.impressie sophiatoernooi (45)

De vereniging die de thuishaven in het Stationskoffiehuis heeft is biljartvereniging ONDA (oefening na de arbeid) en dus zou het in de vorm van een biljarttoernooi worden gegoten.

Het moest een toernooi worden waaraan iedereen aan mee zou kunnen doen. Of men nu al vaker een keu in handen heeft gehad of nog helemaal blanco in de biljartsport staat, iedereen moest de mogelijkheid hebben mee te doen. In de loop van de jaren is het dan ook uitgegroeid tot een gezelligheidstoernooi waar veel mensen met plezier naar uitkijken.

Wat was de verwachting die eerste keer??

Voor ons als biljartvereniging was het een grote vraag wat we allemaal konden verwachten van zo'n toernooi. Nooit eerder hadden we een dergelijk toernooi opgezet. Natuurlijk wel een onderlinge competitie of een eindtoernooi, maar dit nog nooit…

Nadat we het doel hadden bepaald (we zijn toevallig op het Sophia terecht gekomen) kon de voorbereiding beginnen

Dus het grote gissen kon beginnen nadat we in Zeeland en Brabant zoveel mogelijk uitnodigingen hadden verspreid: hoeveel teams gaan er meedoen?

Natuurlijk werd hierover gespeculeerd en al snel kwamen we tot de conclusie dat dertig teams wel heel mooi zou zijn. We durfden het bijna niet uit te spreken maar als we eens 500 gulden zouden ophalen, dan zou dit heel mooi zijn!!!

De eerste inschrijvingen kwamen via de post binnen, dus het toernooi liep. Maar de opgaves bleven maar binnenkomen………. Uiteindelijk hadden 80 teams zich ingeschreven en nadat het toernooi was gespeeld mochten we ruim 8000 gulden overhandigen aan de vrijwilligers van het Ronald Mc Donaldhuis Sophia te Rotterdam

Inmiddels hebben we al ruim € 140.000 overgemaakt. Het lijkt een droom uit een jongensboek maar is echt waar……

 

impressie sophiatoernooi (20)

impressie sophiatoernooi (30)

impressie sophiatoernooi (7)impressie sophiatoernooi (11)

impressie sophiatoernooi (23)

vertel door over het sopiatoernooi !!!